środa, 13 marca 2013

Pasta z wędzonej makreli

Szybki przepis, niestety trochę trzeba się ubrudzić ;)
Pasta idealna na kanapkę.


 Składniki:

  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 2 duże ogórki kiszone
  • łyżka soku z ogórków lub soku z cytryny/limonki
  • sól / pieprz do smaku

Makrelę obieramy ze skóry, 
delikatnie odrywamy palcami mięso od kości . Pamiętajmy, aby dokładnie przeglądać każdy kawałek, aby nie przepuścić ości.

Ogórka kroimy na drobniutkie kawałki. Dodajemy do makreli razem z sokiem z ogórka.

Widelcem dokładnie wszystko mieszamy rozbijając większe kawałki ryby. 

Doprawiamy do smaku ;)

1 komentarz:

  1. Makreli na śniadanie nie polecam jednak wieczorem na kolację? Czemu nie! Własnie kończę ostatnią kanapkę :)

    OdpowiedzUsuń