piątek, 8 lutego 2013

Bezy z wiśniówkową czekoladą

Z pozostałych białek od spaghetti proponuję upiec bezy ;) idealny dodatek do deseru owocowego.

Składniki:
  • 3 białka
  • szklanka cukru białego
  • pół tabliczki białej czekolady
  • kieliszek wiśniówki
  •  
Białka z cukrem ubijamy na szklistą pianę. Wykładamy na  blachę do pieczenia z papierem, formując np. koła. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st ) i pieczemy ok 45 min. Po tym czasie wyłączamy grzanie, bezy zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy gorącą kąpiel ;). Roztapiamy czekoladę z kieliszkiem wiśniówki. 
Płynną czekoladą polewamy bezy.

Mmm... słodkości ;)








1 komentarz:

  1. Witaj, widzę że blog się dopiero rozwija, podobnie jak mój :) Już mi się u Ciebie podoba, same pyszności! :)
    W wolnej chwili zapraszam do mnie:)

    OdpowiedzUsuń